Glyngøre er kendt fra fiskeriet; men har især igennem de sidste 150 år været et knudepunkt for bro, tog og færge. Samtidigt har byen også haft militær betydning i både 1864 og 1. verdenskrig

Leif Kristiansen er skribent, kulturperson og musiker, kendt fra ”Rock med rynker”. Han er sangskriver og optræder gerne med musikfortællinger om især bro, tog og færgefart i Glyngøre.

Forløbet indeholder materialer til både forberedelse og efterbehandling af et besøg i Glyngøre med fokus på 1. verdenskrig. I forløbet får eleverne overblik over, hvordan en verdenshistorisk begivenhed påvirkede et lillebitte samfund. De skal arbejde med tidslinjer, tekster, opgaver, fotohistorier m.m.  

I kan evt. få "husly" på Glyngøre Skole, hvis I mangler et sted til tasker, et sted at spise madpakkerne, eller ganske simpelt et undervisningslokale.   

undefined 

Eleverne kan under besøget også høre om 1864, hvor ”Røven af fjerde division” flygtede til Mors, samt få andre røverhistorier ad libitum. Dette forløb er ikke beskrevet; men en kort tekst om "Røven af fjerde division", findes under bonusinfo.    


 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Publiceret 06-10-2016