Få styr på påsken

Påsken er den vigtigste højtid i kristendommen. Det er samtidig en dramatisk fortælling, hvor svigt, forræderi og den største kærlighed er i spil. Her har du mulighed for at give eleverne en anderledes genfortælling af de dramatiske begivenheder og få understreget, hvorfor påsken er så central i kristendommen. De kommer til at tale om kristne grundbegreber som evigt liv, tro og tvivl blandt andet gennem arbejde med to påskesalmer.

Til læreren

Kort om forløbet

Påsken er den vigtigste højtid i kristendommen. Det er samtidig en dramatisk fortælling, hvor svigt, forræderi og den største kærlighed er i spil. Her har du mulighed for at give eleverne en anderledes genfortælling af de dramatiske begivenheder og få understreget, hvorfor påsken er så central i kristendommen.

Hjemme
Tal med eleverne om, hvad de forbinder med påske, og hvordan de fejrer påske i deres familie. Tal om hvad det er kirken fejrer i påsken.

Ude
I kirken møder i Kirke- og kulturmedarbejderen, som først taler med eleverne om, hvordan de fejrer påske og derefter hvorfor det er en kristen højtid, som er vigtig for kirken.

Herefter hører eleverne fortællingen om de dramatiske begivenheder i påsken. Så får de et kort over fem poster på kirkegården, hvor de indsamler ord, billeder og ting, som hører påskedagene til. Tilbage i kirken skal de forsøge at skabe orden i de indsamlede påsketing.

Hjemme
- Hashtag påskedagene
Som en kort opsamling på besøget i kirken kan du bede eleverne om at lave et hashtag til hver af påskens dage, som skal indeholde essensen af dagens indhold og et hashtag som har essensen af påsken. Kan laves i små grupper.

Et hashtag er en kort sætning, som ofte har karakter af en overskrift eller en vigtig pointe. Det tvinger eleverne til at tænke over, hvad der var centralt i de enkelte påskedage og i påsken som helhed. 

Du kan skrive påskens dage på tavlen, og lade dem sætte post it's med deres hashtags nedenunder, eller lade dem skrive i det fortrykte skema under Lærermaterialer.

- Salmearbejde
Du kan også lade eleverne arbejde med to af påskens salmer. Den gamle Grundtvig-salme "Påskeblomst! hvad vil du her"? og den nyere salme "Med thomaskravet står vi her" af Lisbeth Smedegaard Andersen. Under Lærermaterialer får du baggrundsviden om salmerne, ark med ordforklaring og forslag til spørgsmål til salmerne.

Læringsmål

Information

Fag: Kristendomskundskab

Målgrupper: 4. klasse, 5. klasse og 6. klasse

Lektioner: 4

Sæson: Hele året

Pris: Gratis

Kontaktoplysninger

Kirke- og kulturmedarbejder
Mette Thybo Jensen
Reberbanen 19
7800 Skive

mette@skivesogn.dk
tlf. 23 67 41 77